Oproep: email de RvK!

Volgens de website vreemdelingenvisie.nl gaan de IND, de Dienst Terugkeer en Vertrek en de Raad voor de Kinderbescherming met elkaar praten over het belang van het kind binnen het asielbeleid. De komende drie maanden gaan ze ‘verkennen’ en daarna gaan ze met elkaar om de tafel zitten.

Nu weten wij als geen ander hoe de IND en de DT&V denken over de belangen van vluchtelingenkinderen: ze trekken er zich niets van aan. Daarom roepen we alle vluchtelingenkinderen in Nederland op om hun verhaal te mailen naar de directeur van de Raad voor de Kinderbescherming, mevrouw Annette Roeters. We hopen dat ze met jullie verhalen de situatie beter begrijpt, zodat ze straks in het gesprek met de IND en de DT&V de belangen van de kinderen ook echt kan beschermen.

k-2007-3505_roetersWeet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan kan je het voorbeeld hieronder gebruiken. Maar je kan natuurlijk ook gewoon zelf iets bedenken.

 

 

Beste mevrouw Roeters,

Ik ben [jouw naam] en ik ben [jouw leeftijd] jaar oud.

Ik heb gelezen dat u met de IND en de DT&V gaat praten over de belangen van vluchtelingenkinderen in Nederland. Daarom wil ik u graag mijn verhaal vertellen.

[jouw verhaal, met wat er zo moeilijk is aan jouw situatie]

Ik hoop dat u bij de IND en de DT&V ook mijn belangen wil beschermen.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Het emailadres van mevrouw Roeters is a.roeters@rvdk.minvenj.nl. Als je haar een brief wil sturen kan dat ook: mw. A. Roeters, directeur RvK, Postbus 20301, 2500 EH Den Haag.

Succes!!