Help mensen in gezinslocaties

Wij willen graag het leven van ouders en gezinnen in gezinslocaties iets leuker maken voor zolang ze daar wonen. Er bestaan al allerlei stichtingen en initiatieven die helpen, maar wij willen ook ons steentje bijdragen. We weten dat veel mensen bijvoorbeeld graag goed Nederlands willen leren en daar wel bij geholpen kunnen worden. We weten ook dat er veel mensen zijn die wel een uurtje per week willen helpen met iets. Wij willen mensen die willen helpen in contact brengen met gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Wat voor soort hulp?

We snappen ook wel dat niet iedereen arts of psycholoog is, maar samen hebben we een veel uitgebreider netwerk – dus die ene oom uit Den Helder die nog wel een uurtje Nederlands wil kletsen of de moeder van je partner die wel psychologische ondesteuning kan bieden.

Een uurtje per week Nederlands praten met een kind of ouder, een uurtje met een kind naar de Kinderboerderij of helpen met het huiswerk. Alles wat je maar kan bedenken helpt al een klein beetje. Alles helpt, want het leven in gezinslocaties is niet leuk. Er zijn weinig faciliteiten en weinig mogelijkheden om extra dingen te doen. Mensen die daar wonen zijn “illegaal” volgens de overheid, dus ze hebben vaak geen pinpas, geen rekening, geen geld etc. Als je bijvoorbeeld meer wil doen dan als opties in dit lijstje staat, laat het ons alsjeblieft weten! Van leuke activiteiten tot zorg.*

Laat ons weten wat je wil doen

Op dit moment werkt ons contactformulier niet. U kunt ons e-mailen op geenkindaandekant@gmail.com

     

     

    * Wij zorgen ervoor dat alle gegevens veilig worden opgeslagen.